Online privacy administratie - Start simple, finish fast Privacy Accounting Control Tracking

Privacy administratie is nu chaos. Elke klant kent haar eigen werkwijze.

Privacy Professional

Als privacy professional loop je soms tegen muren op. Privacy staat als onderwerp niet  bovenin de agenda van ondernemingen.

Zelfs niet bij bestuurders, terwijl zij hoofdelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden indien de onderneming schade oploopt vanwege verwijtbaar handelen.

Indien ondernemers niet voldoen aan de AVG-wet lopen zij een materieel risico, boetes tot wel 20% van hun jaaromzet. Het klinkt als iets onwerkelijks en moeilijk te controleren, maar de Autoriteit Persoonsgegevens controleert het wel.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft vorig jaar voor ruim 2,5 miljoen euro aan AVG-boetes opgelegd, gemiddeld bedraagt de boete 600.000 Euro. Het gaat in totaal om vier boetes. Het aantal onderzoeken naar overtreding van overtreding van de privacyregels vervijfvoudigde naar 110.

AP tekent de meeste datalekken op voor Accountancy- en Finance sector

Datalekken komen in de accountancysector dan ook regelmatig voor. De cijfers spreken boekdelen. De Autoriteit Persoonsgegevens tekende sinds 2016 meeste datalekken op voor de accountancy- en finance sector. Samen met de zorgsector staan ze op dat gebied eenzaam bovenaan. Dat is pijnlijk, want juist accountantskantoren beheren zeer privacygevoelige persoonsgegevens.

Financiële informatie is natuurlijk erg privacygevoelig, maar ook het BSN is erg gewild. Bijvoorbeeld voor identiteitsfraude. Denk ook aan zaken als fotokopieën van paspoorten die organisaties uit deze branche niet zelden verwerken. Daarbij laat de eerder genoemde voorbeeldfunctie zich niet rijmen met een data lek.

Ondernemers moeten aantoonbaar voldoen aan de AVG

De AVG eist van ondernemers dat zij aantoonbaar voldoen aan de privacywetgeving. Dat betekent dat zij dienen te registreren wat zij doen met persoonsgegevens. In een zogenaamd verwerkingsregister.

De reputatie / imagoschade die optreedt bij een data lek kan nog vele malen ernstiger zijn dan welke boete dan ook.

Voor opzet en onderhoud van die privacy administratie wordt de hulp van de privacy professional ingeroepen. Een volledige privacy administratie omvat behalve een verwerkingenregister ook registers voor data lekken, inzageverzoeken, maatregelen, …etc.accountant bol ruitenburg verstegen wallast hlb van daal visser Koenen kroesewevers schipper van oers witlox

Administratie essentieel

De volgende stap is dat er periodiek een risico analyse wordt gedaan op de privacy situatie bij ondernemingen ten behoeve van het gesprek met de cliënt.

Met een sluitende privacy administratie kunt u het risico gesprek aangaan met uw cliënten .

Privacy administratie ontzorgen

Dankzij het Pact-privacy® portaal kunt u voor elk van uw cliënten een complete privacy administratie uit handen nemen.

Het portaal heeft de look & feel van uw kantoor en werkt daarmee vertrouwd voor uw cliënten.

Makkelijk en simpel uw privacy administratie op orde

Onze online privacy administratie, met templates en wizards. maakt het eenvoudig om de privacy administratie van uw organisatie op orde te krijgen.

Dankzij heldere instructies kan Pact-privacy® makkelijk en snel door een privacy medewerker worden ingevuld en bijgehouden.

Afgestemd op uw behoeften

Pact-privacy® is een compleet product met handige wizards en vooringevulde templates.

Tijdens de demo staan wij graag zoveel mogelijk stil bij oplossingen waar u naar op zoek bent.

Ontdek in onze product tour alvast over welke features u meer over wilt horen.


Zelf alvast rondkijken?

Kunt u niet wachten om zelf alvast rond te klikken in ons product? Geen probleem! Probeer Pact-Privacy® 30 dagen gratis. No strings attached.


Veel gestelde vragen

U wilt deze cloud software aanbieden aan uw cliënten? Dat kan, tegen interessante condities kan de software worden wederverkocht.

U wilt uw eigen portaal, herkenbaar voor uw cliënten? Natuurlijk een eigen privacy administratie met in 1 overzicht al uw cliënten.


Stel je eigen vraag







    FG functionaris gegevensbescherming Accountant Adviseur privacy officer Accountants Kantoor Bedrijfsadviseurs Administraties en Fiscaal Adviseurs Belastingadvies Administratie fiscalist salarisverwerking Belastingadviseurs

     

    TOP